VALPOLICELLA RIPASSO CLASSICO SUPERIORE DOC 2018 LE MAROGNOLE

Ett fylligt som sammetslent vin med stor komplexitet. Mörk rubinröd färg med en subtil granatglans.På näsan hittar man toner av mörk brödskorpa, malt, med stöd av hallonkompott. Fasta, målmedvetna tanniner i gommen, med elegant syra, de mörka frukterna ger ett bra driv i vinet.

Corvina, Corvione, Rondinella
Druvsort
Italien
Land
Veneto
Region
Le Marognole
Producent
Bra med
ko
Ko
Pasta
Pasta
vilt
Vilt

Vingårdar:

Druvor: Corvina, Corvione, Rondinella

Region: Veneto

Vinframställning: Vinet får först en jäsning under hösten och sedan följer en andra jäsning i februari under en vecka på det fortfarande intakta skalet. Där efter lagras vinet på fat som använts i 3-4 år, detta för att vinet inte ska ta åt sig allt för mycket fatkaraktär.

Bäst att drickas:

Serveringstemperatur: 18-20°

Parningar: Passar bra till fylligare maträtter, en italiens ragu, eller en bra köttbit med bearnaise och potatisgratäng.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida