Vin på tapp

Vin på tapp hjälper till att minska på koldioxidutsläppen

Engångsfatet KeyKeg låter dig servera upp till 30 liter högkvalitativt vin, utan att du behöver hantera en enda flaska. 

Tveka inte att kontakta oss!

Vin på tapp

Med fokus på hållbarhet, natur och miljö skapades idéen bakom kvalitetsvin på tapp. En behåller som dessa kegs vi använder rymmer upp till 40 flaskor vin och vi vågar påstå att det är den perfekta lösningen för alla som vill ha ett vin av hög kvalitet till ett lägre pris. Vi samarbetar med etablerade och kunniga vinproducenter som i samarbete med Vinhanen levererar kvalitetsviner på kegs.

En keg består av en behållare i återvinningsbar plast och inuti den finns en lufttät påse där vinet förvaras. Påsen gör att vinet håller sig färskt med mindre konserveringsmedel i minst ett år, samtidigt som den är skyddad mot oxidering.

KeyKeg – vin på fat

Med fokus på hållbarhet, natur och miljö skapades engångsfatet KeyKeg. Vårt innovativa fat rymmer 40 flaskor vin och vi vågar påstå att det är den perfekta lösningen för alla som vill ha ett vin av hög kvalitet till ett lägre pris. Vi samarbetar med etablerade och kunniga vinproducenter som levererar kvalitetsviner till våra KeyKegs.

Fatet består av en behållare i återvinningsbar plast och inuti den finns en lufttät påse där vinet förvaras. Påsen gör att vinet håller sig färskt med mindre konserveringsmedel i upp till ett år, samtidigt som den är skyddad mot oxidering.

Vi har många stolta och nöjda kunder som har tagit ledningen
genom att använda KeyKegs för att servera vin på tapp i sina företag.

Denna innovation har tagit hållbarhet till en helt ny nivå. Vi är glada över att ha med dessa företag:

Ett fat för miljön

Vi har tagit fram ett miljömässigt mer hållbart sett att servera kvalitetsvin på, vilket minskar kostnaden för både produktionen av vin och transporterna av det. Något som även gör att slutkonsumenten kan köpa ett billigare vin.

En KeyKeg består av 100 procent återvinningsbar plast. Den eliminerar behovet av glasflaskor, etiketter, kork och kartonglådor. Transporterna blir dessutom färre då faten tar mindre plats än glasflaskor. En pall med KeyKeg på 30 liter motsvarar 2,75 pallar med vanligt vin på flaska. Hela två av tre lastbilar försvinner alltså från vägarna med KeyKeg och koldioxidutsläppen minskar därmed avsevärt.

Vin på tapp

Vin på tapp passar utmärkt för restauranger, konserthus, festivaler och barer då vinet tappas upp direkt från fatet. När en kund beställer ett glas vin på en restaurang är risken att resten eller delar av flaskan blir slängd. Vin på fat gör alltså att en restaurang slipper svinnet av drycker, vilket förstås sparar in både pengar och naturresurser.
Med KeyKeg slipper dessutom personalen lägga ner tid på hantering av glasflaskorna, vilket bidrar till effektiviteten och minskar stress i en arbetsmiljö med högt tempo.

Vin för en hållbar framtid

Fatet finns i tre storlekar – 10 liter, 20 liter samt 30 liter. Det största fatet på 30 liter väger endast 1,39 kilo när det är tomt. Genom att använda våra KeyKeg-fat är du med och minskar klimatavtrycket för produktion och konsumtion av vin – för en hållbar framtid!

Vad innebär vin på tapp eller vin från kegs?

En video om tekniken bakom våra fatviner samt fördelarna de bidrar med.

Spela videoklipp
Videoen är framställd av vår samarbetspartner Vinhanen i Danmark.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida