RUIT HORA DOC GHIOMO

Ruit Hora är ett ”vin för passion” för Giuseppino. Sammansättningen av 85% Barbera och 15% Nebbiolo kombinerar två viktiga druvsorter i Piemonte. Barbera var druvan från hans far och farfar och Nebbiolo är dagens druva. Med detta vin ville Giuseppino förena de två!

Barbera, Nebbiolo
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Ghiomo
Producent
Bra med
gris
Gris
ko
Ko
ost
Ost

Vingårdar: Guarene, de rakor som har bäst solexponering.

Druvor:  Barbera, Nebbiolo

Region:  Piemonte

Vinframställning: manuell skörd när druvorna precis börjar bli övermogna, här går man igenom varje klase noggrant. Direkt efter skörd tas druvorna in i till vinkällaren och in i ett rum där druvorna får torka i 24 timmar. Där efter pressas druvorna och macerationen sker i kontrollerad temperatur med överpumpning. Vinet lagras sedan på ekfat med spontan malolaktisk jäsning. Vinet lagras i 14 månader på ekfat, därefter 3 månader på ståltank och slutligen 6 månader på flaska.

Bäst att drickas: Från 3-5 år, de bästa skördarna kan lagras längre än 5 år

Serveringstemperatur:  18- 20°

Parningar: Serveras till smakrika rätter, rött kött, mogna eller kryddiga ostar

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida