LAMBRUSCO SCURO EMILIA IGT LINI 910

Ett fräscht och torrt mousserande vin gjort med charmat-metoden. Vinet får en fin bukett rik på blommor och röda frukter som jordgubbar och hallon. Små delikata bubblor som gör att man får en härlig munkänsla.

Lambrusco Ancellotta, Lambrusco Grasparossa, Lambrusco Salamino
Druvsort
Italien
Land
Emilia Romanga
Region
Lini 910
Producent
Bra med
Aperitif
ko
Ko
ost
Ost

 

Druvor: Lambrusco Salamino 80% – Lambrusco Ancellotta 15% – Lambrusco Grasparossa 5%

Region: Emilia Romanga

Vinframställning: Manuell skörd, när druvorna har nått perfekt balans mellan syra och socker. Vinet ligger sedan på sin jästfällning i 6månader.

Bäst att drickas:

Serveringstemperatur: 8-10°

Parningar: Perfekt till rätter från Emilia Romanga som är fylliga och feta, men man kan även para det med asiatiska rätter och även kötträtter i olika slag.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida