BAROLO DOCG 2018 MASCARELLO

Mascarellos Barolo är ett riktigt klassiskt vin från Langhe. Druvorna kommer nebbiolo-vingårdarna som ligger i La Morra. Till nästan hittar man de typiska Barolo-aromerna som röda frukter, lakrits, vanilj, kaffe. I munnen finner man samma noter med en silkeslen lång eftersmak.

Nebbiolo
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Mascarello Michele & F
Producent
Bra med
gris
Gris
ko
Ko
vilt
Vilt

Vingård: La Morra

Druvsort: Nebbiolo

Region:  Piemonte

Vintillverkning: Efter pressningen startar jäsningen och kommer att pågå i 25-30 dagar med kontrollerad temperatur på ca 25-28 grader. Efter den malolaktiska jäsningen kommer vinet lagras i minst 3 år på traditionella ekfat.

Bäst att drickas: Från 4 till 12 år efter skörd, men de bästa årgångarna kan åldras väldigt länge upp mot 20-30 år.

Serveringstemperatur: 18-20 grader

Parningar: Grillat kött, kallskuret kött och rätter med den vita tryffeln från Alba.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida