Vinchio Vaglio Barbaresco DOCG

Detta vin har i ung ålder en behaglig fruktig smak med en tanninrik finish. Under lagringen utvecklar vinet typiska aromer av viol, torkade blommor, kryddor och näsan fångar man upp rika och komplexa aromer med en mjukare lång finish. Ett vin för den sanna kännaren!

Nebbiolo
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Vinchino Vaglio
Producent
Bra med
kyckling
Fågel
ko
Ko
ost
Ost
Pasta
Pasta
vilt
Vilt

Vingård: Neive och Treiso

Druvsort: Nebbiolo

Region:  Piemonte

Vinframställning: Manuell skörd under mitten av oktober. Jäsningen och macerationen varar i cirka 40 dagar vid en initial konstant temperatur på 23 °C som gradvis stiger till 28 °C. Den malolaktiska jäsningen och lagringen sker på stora ekfat på 40 HL i cirka 18 månade

Bäst att dricka: Från 3 till 10 år efter skörd, men de bästa årgångarna kan man lagra långt efter 10 år.

Serveringstemperatur: 17-18 grader

Parning: Pasta med kött, bräserat kött, pärlhöna, vilt, kötträtter och lagrade ostar.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida