ARNEIS FUSSOT DOC GHIOMO

Arneis är en druva som har blivit allt mer intressant på senare år. En delikat och komplex smak med en förförande bukett med florala toner av persika och ananas. En behaglig torr smak med en hint av sötma, som ger en lång eftersmak i munnen.

Arneise
Druvsort
Italien
Land
Alba, Piemonte
Region
Ghiomo
Producent
Bra med
fisk
Fisk
ko
Ko
Sallad
Sallad

Vingårdar: Fusòt, Gheja

Druvor:  Arneise

Region:  Piemonte, Alba

Vinframställning: Manuell skörd, när druvorna har nått perfekt balans mellan syra och socker. Vinet ligger sedan på ståltank fram till buteljering som är omkring våren följande år.

Bäst att drickas: Från 1-2 år efter buteljering.

Serveringstemperatur:  7.-8 °

Parningar: Serveras till vit fisk och skaldjur, mest parning hittar man med marinerat ljust kött och fisk.

Vill du skapa ett konto? Skapa konto här.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida