Sancarraro Lilibeum Nero d´Avola

Sancarros Nero d´Avola har med sin djupa karakteristiska djupa rubinröda färg, ett fräscht och balanserat vin. Vinet har bärfruktstoner som svart vinbär och körsbär och är i munnen fräsch och balanserad.

Nero d´Avola
Druvsort
Italien
Land
Sicilien
Region
Producent
Bra med
fisk
Fisk
gris
Gris
ost
Ost
Pasta
Pasta

Vingård:

Druvsort: Nero d´Avola

Region: Sicilien

Vintillverkning: Druvorna skördas för hand under de tidiga morgontimmarna och sent på kvällen när de är som mest mogna. Efter skörden tas den snabbt till vingården för pressning. Musten och skalen kyls ner till 22 C och överförs till tankar för maceration. Denna process tar 12-15 dagar, sedan lagras vinet på ekfat i 6 månader.

Bäst att drickas: Från 1- 4 mår efter buteljering.

Serveringstemperatur: 16 – 18 grader

Parningar: Passar utmärkt till bräserat fläsk eller grillad tonfisk, fylliga pastarätter. Utmärkt i kombination med mellanfeta ostar.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida