NEBBIOLO AMPHORA LANGHE DOC FRANCONE

Nebbiolo Amphora är ett var ett experiment som blev ett fantastiskt resultat. Nebbiolo som har lagrats i amfora i 16 månader
Idén var att Nebbiolo vinet skulle undvika från att få mer tanniner genom åldrandet i träfat som uppnås genom att istället använda sig av amphora.
Vinet har en rik bukett av röda frukter vid första anblicken med ytterligare delikata aromer av te, rosor och tobak, den fylliga och ihållande smaken uppmuntras av silkeslena tanniner.

Nebbiolo
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Francone
Producent
Bra med
gris
Gris
ko
Ko
ost
Ost
Pasta
Pasta

Vingård: Gallina

Druvsort: Nebbiolo

Region:  Piemonte

Vinframställning: Manuell skörd under den första delen av oktober. Jäsning och 14 dagars traditionell maceration. Lagras sedan i amfora i 16 månader och ytterligare 6 månader på flaska.

Bäst att dricka: Från 3 till 10 år efter skörd, men de bästa årgångarna kan man lagra långt efter 10 år.        

Serveringstemperatur:  18-20°

ENDAST 405 FLASKOR HAR TILLVERKATS

Parning: Kallskuret kött, aptitretare, pasta, rött kött och ost.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida