I Tre Vescovi DOCG Vinchio Vaglio

I Tre Vescovi är en Barbera d’Asti DOCG Superiore gjord på 100% Barbera-druvor. Färgen är rubinröd med granattoner. På gommen har vinet en utmärkt struktur med komplexa aromer av kryddor med inslag av kryddnejlika, peppar, eukalyptus, tobak och vanilj med ett avslut följt av en kvardröjande karamelleftersmak. Det märkliga namnet syftar på området där gränserna för städerna Acqui Terme, Alessandria och Asti möts.

Barbera
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Vinchino Vaglio
Producent
Bra med
kyckling
Fågel
ko
Ko
ost
Ost
Pasta
Pasta

Vingård: Alba

Druvsort: Barbera

Region:  Piemonte

Vinframställning: Tredje veckan i september. Druvorna kommer från vingårdar som är cirka 30 år gamla. Druvorna skördas för hand och genomgår hård gallring, druvorna skördas på morgonen och levereras till vingården på eftermiddagen. Jäsningen och macerationen varar i cirka 7 till 8 dagar vid en konstant temperatur på 26 °C. Under macerationen utförs automatisk överpumpning med jämna mellanrum. Den malolaktiska jäsningen sker direkt efter den alkoholhaltiga jäsningen i rostfria ståltankar vid en konstant temperatur på 18 °C. Vinet lagras på 75 hl stora franska ekfat och barrique för cirka 12 månaders lagring. Vinet ligger kvar i tankar av rostfritt stål ytterligare en månad innan buteljering, följt av 6 månaders lagring på flaska.

Bäst att dricka: Från 3 till 5 år efter skörd

Serveringstemperatur: 17-18 grader

Parning: Ravioli, pasta med tomatsås, bräserat kött, vitt kött, gryta med kött, tagliatelle med svamp eller blåmögelost

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida