Vinchio Vaglio Barolo DOCG

Detta vin har en klar rubinröd färg när det är ungt. I doften är vinet komplext, med intensiva blommiga aromer med inslag av krydda och lakrits. Lagring av vinet framhäver typiska aromer av torkade blommor och kryddor, samtidigt som smaken är varm och doftande, med välintegrerade tanniner, sedan öppnar den upp sig och har en extremt lång och mjuk finish.

Nebbiolo
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Vinchino Vaglio
Producent
Bra med
ko
Ko
ost
Ost
Pasta
Pasta
vilt
Vilt

Vingård: 11 gårdar kring La Morra

Druvsort: Nebbiolo

Region:  Piemonte

Vinframställning: Manuell skörd under mitten av oktober och framåt beroende på säsongen. Jäsningen och macerationen varar i cirka 15 dagar vid en initial konstant temperatur på 24 °C som gradvis stiger till 29 °C. Vinet lagras sedan i franska barrique (15 % ny ek) i cirka 24 månader. Vinet ligger kvar i tankar av rostfritt stål ytterligare en månad innan buteljering, följt av lagring på flaska

Bäst att dricka: Från 3 till 10 år efter skörd, men de bästa årgångarna kan man lagra långt efter 10 år.

Serveringstemperatur: 17-18 grader

Parning: Lasagne, bräserat kött, vilt, kötträtter och lagrade ostar.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida