Barolo DOCG Francone

Familjen Francone har producerat Barolo från 1958. Druvorna har tidigare bara kommit från området La Morra men idag tillsätts även druvor från Monforte, detta för att blanda druvorna från La Morras heta kraft och friskhet med de strama tanninerna i Monforte. Barolo Francone erbjuds som ett exklusivt urval av 3000 flaskor.

Nebbiolo
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Francone
Producent
Bra med
ko
Ko
ost
Ost
Pasta
Pasta
vilt
Vilt

Vingårdar: La Morra kommun och Monforte

Druvor: Nebbiolo

Region:  Piemonte

Vinframställning: Manuell skörd under andra hälften av oktober, 14 till 16 dagars traditionell jäsning och maceration med frekvent stansning och överpumpning. Cirka 30 månaders lagring på franska ekfat och minst 6 månaders förädling på flaska.

Bäst att drickas: Från 4 till 12 år efter skörd, men de bästa årgångarna kan åldras väldigt länge upp mot 20-30 år.

Serveringstemperatur: 18-20 grader

Parningar: Ägg-pastarätter, vilt, rostat och bräserat kött, lagrad ost.

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida