Barbera DOCG Organic Vinchio Vaglio

Barbera är den mest mångsidiga och planterade druvan i Piemonte. Vingårdarna kommer från ekologisk vinodling. Denna ekologiska Barbera kombinerar perfekt alla kvaliteter av druvsorten och drickbarhet, och representerar bäst produktionsområdet som är kärnan i Unescos världsarvsarv.

Barbera
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Vinchino Vaglio
Producent
Bra med
kyckling
Fågel
Pasta
Pasta

Vingård: Alba

Druvsort: Barbera

Region:  Piemonte

Vinframställning: Druvorna skördas tredje veckan i september. Druvorna skördas för hand på morgonen och levereras till vingården på eftermiddagen, så att druvorna kommer fräscha och i optimala förhållanden för att starta vinifieringsprocessen. Jäsningen och macerationen varar i cirka 7 dagar vid en konstant temperatur på 25/26°C. Under macerationen utförs automatisk överpumpning med jämna mellanrum. Detta vin lagras i cementtankar i cirka 6 månader och under sommaren i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål vid 12°C före buteljering, följt av 3 månaders buteljeringslagring.

Bäst att dricka: Från 3 till 5 år efter skörd

Serveringstemperatur: 17-18 grader

Parning: Ravioli, pasta med tomatsås, bräserat kött, vitt kött, tagliatelle med svamp eller färskost

Kom tillbaka igen

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida